traagheid

traagheid

posted in: Random | 1

De grootste hoofdzonde is voor mij voorzeker traagheid. Ik HAAT traagheid. Begrijp me niet verkeerd, een beetje luieriken en tamzakken in de zetel vind ik best wel fijn. Om eerlijk te zijn, ik ben daar verdomd goed in. Maar het gaat dus niet over luiheid, maar over traagheid. Want als ik iets doe, dan moet het vooruitgaan. Wat dat doen ook mag inhouden.

traagheid

Ik betrap me er steeds vaker op. Dat ik zit te foeteren en vloeken op chauffeurs die geen normale snelheid kunnen aanhouden. Er is geen verkeer en we rijden om het middenbaanvak 90. Nee! Het legent een lek of twee en zone 70 is plots zone 30. NEE! Het linkerbaanvak van een baan waar je 90 mag en we houden een gezapige 55 aan. NEE! NEE! NEE!!! Da’s zelfs ronduit gevaarlijk rijgedrag, los van de irritatie die het bij me losweekt.

Slow-drivers

Ik heb geen zware voet en ben al zeker geen snelheidsduivel. Er rijden achter mij waarschijnlijk ook chauffeurs die gek worden van het feit dat ik me aan de snelheidsbeperking hou. Of dat ik soms wat veel anticipeer op wat andere chauffeurs wel eens kunnen gaan uitsteken. Maar houd verdomme het verkeer niet op als daar geen reden voor is. We staan al genoeg aan te schuiven, zij aan zij.

Punch-Slow-Walkers-in-the-back-of-the-head

Ik heb dat altijd al gehad, ook toen ik nog geen vier wielen onder mij had. Ik had nog een veelvoud aan verkeersagressie toen ik nog alles met de voetentram deed. Ik heb een bepaald tempo, laten we het snelstaplopen noemen. En ik word er dan ook compleeet GEK van als mijn weg versperd wordt en ik moet vertragen. Zeker bij van die mensen die alleen of met twee een heel voetpad kunnen blokkeren.

download

En nog zo iets, een computer. Gaan ze ooit computers maken die snel genoeg zijn om mijn werktempo te volgen? Ik dacht altijd dat het aan verouderde systemen lag bij oude werkgevers. Nu heb ik echter een beest van een laptop en toch kan hij me nog niet volgen. Als ik nog een keer uw stomme strandbal moet zien gast, ik smijt u door een raam! Ik werk mijn collega’s waarschijnlijk continue op de zenuwen door mijn gezucht en gesteun over niet meewerkende software. (Sorry jongens, het is een tic nerveux!)

Dus ja, ik vlieg er soms wat door. En ik wil dat anderen meevliegen of op zijn minst de baan vrijmaken. Want het moet vooruitgaan. Tijdverspilling is niet aan mij besteed. Geduld is een schone deugd, waar ik niet mee bezoedeld ben. Achja, ieder zijn kleine kantjes, nietwaar?

One Response

  1. Waar blijft uw volgende post?
    Allez hop, laat het vooruitgaan! :)