stakingsgolf.

stakingsgolf.

posted in: Column | 1

Dat het nu wel genoeg geweest is. We weten het nu wel. Het mag al eens gaan ophouden. We hebben genoeg in de file gestaan en op de treintrambus staan wachten. We willen geen afgesloten straten, versperd door een stakingspost. Om dan het blokje om te rijden (in een buurt die je niet kent) en opnieuw op een andere post van datzelfde bedrijf te stoten. Ik kijk naar niemand AGFA GEVAERT!

 

 

Er was ooit een tijd dat staken een noodzaak was. Een basisrecht waar volkomen terecht hard voor gevochten werd. Nu mogen we binnenkort het zelfde gaan doen met het recht op werken. Ik ging het niet hebben over die kerel. Maar iedereen heeft het over die kerel en ik kan geen sociaal medium passeren zonder zijn kop en afgezakte rotbril te zien verschijnen. Desgevallen u zijn geweldige TV-debuut gemist had, bij deze.

[Noot van de redactie: wij zijn niet verantwoordelijke voor gebeurlijke woede uitbarstingen van uwentwege.]

Serieus… SERIEUS!?! Blijkbaar meent deze gast dit serieus en is hij geen onderdeel van een geweldige improvisatieliga die een goeie sketch opvoert. Nope, ‘t was ook niet voor De ideale wereld, noch voor In de Gloria. Het is een echte kerel van vlees en bloed die denkt iets te vertellen te hebben.

Dat hij zich in zijn groene vuilzakje wil steken en de ganse dag staan verkleumen rond een brandende ton, hij doet maar. Maar dat daar zo’n braakwaterval aan pure onzin uit zijn mond tuimelt, daar kan ik begot niet bij. Hoe kunt ge dat nu geloven, laat staan verkondigen op nationale tv. Moest den Djoef uit wijlen Willy’s en Marjetten nog bestaan, ik stuurde hem zijn richting uit.

Als ik zo’n blaaskaak hoor spreken, dan denk ik altijd aan de uitzendkrachten die ik onder mijn hoede had bij het interimbureau waar ik werkte. Die mensen mochten effectief niet gaan werken op zo’n stakingsdag. Want uitzendkrachten mogen dan van de wet gewoonweg niet aan de slag. En als de treinen voor de elfendertigste keer staakten dat jaar, geraakten ze opnieuw een dag niet op het werk. Want die mensen pendelden elke dag van Brussel naar Antwerpen, omdat ze in hun thuisbasis geen werk vonden en toch wilden werken.

En een dag zonder te gaan werken is een dag zonder loon. Maar we moeten wel sociaal zijn hoor. Empathie voelen voor onze stakende medemens die de last van een dag rondlummelen met een vaag doel helemaal alleen voor ons draagt. Dankuwel!

De tijd dat staken ook effectieve slagkracht had, ligt al ver achter ons. De enigen die last ondervinden van de stakingen, dat zijn de bedrijven en hun medewerkers die wel nog willen werken. En de studenten die niet op school of aan hun examen geraken. De politici, die liggen er allang niet meer van wakker. Begrijp met niet verkeerd, ik snap waarom er gestaakt wordt. Ik ben ook helemaal tegen de manier waarop dit land nu gaat besparen. Maar dat is volledig beside the point in dit geval. Ook al zou het er net om moeten draaien.

Om even mijn beroepsmisvormde zelf aan het woord te laten, het is net als bij Display advertising. Als je iemand té vaak dezelfde advertentiebanner gaat tonen, kan het een van twee kanten opgaan. Ofwel krijgt de gebruiker bannerblindheid en is hij niet langer ontvankelijk voor je reclameboodschap. Of je potentiële klant raakt net volledig afgestompt op je product, omdat het hem hem hele internet achtervolgt. Ja ik kijk naar jou Zalando en zeker ook naar jou TopVintage!

Die laatste heeft mij een jaar aan een stuk gestalkt met een kleedje dat ik eerst met hopeloos verliefde ogen aankeek en op het eind volledig verafschuwde. In die mate zelfs, dat ik niet denk dat ik er ooit nog iets zou bestellen. Hetzelfde met Spartoo, die me sinds mijn bestelling elke dag spammen met twee mailtjes. Ze zijn er blijkbaar nog niet uit of ik nu Frans- of Nederlandstalig ben, maar wel dat ik ABSOLUUT elke dagen sneakers MOET te zien krijgen.

Mijn punt van deze hele display en remarketing side-rant, is dat Google zoiets heeft als een impression cap. Daar geef je in hoe vaak een gebruiker blootgesteld mag worden aan je advertentie. Iets gelijkaardig zouden we ook moeten hebben voor stakingen. Want deze hoeveelheid stakingen hebben enkel nog het effect dat staken volkomen zonder effect zal zijn. Het enige dat stakers binnenkort nog mogen verwachten is gemor en gebrom. Want die boodschap, daar wordt al lang niet meer naar geluisterd.

One Response

  1. […] het werk, denkende dat ik mooi zou kunnen doorrijden aan Agfa Gevaert waar bij de vorige staking meerdere piketten te vinden waren. Onderstaande foto bewijst dat ik weer kinderlijk naïef de wereld tegemoet […]