stakingsgolf – vervolg 15 december 2014

stakingsgolf – vervolg 15 december 2014

posted in: Random | 0

 

We schrijven vandaag 15 december, en we wisten dat vandaag het land platgegooid zou worden. Jan Jambon riep nog in de pers dat recht op werken (proportioneel) moest gerespecteerd worden en dat hij hiervoor zo nodig de politie zou inschakelen.

Ik vertrok dus welgemutst naar het werk, denkende dat ik mooi zou kunnen doorrijden aan Agfa Gevaert waar bij de vorige staking meerdere piketten te vinden waren. Onderstaande foto bewijst dat ik weer kinderlijk naïef de wereld tegemoet keek.

Agfa Gevaert 15 december

Ik stak een vingertje op naar de fijne mensen die mijn weg naar het werk versperden en draaide de auto om een andere invalsweg te zoeken. (Noot van de redactie: Het was niet het vingertje dat ik wilde opsteken, ik hield het op een “Sterk bezig mannen”-duimpje in de lucht.)

Eenmaal aangekomen op het werk belde ik voor de tweede staking op rij naar de leuke mensen bij Politiezone Minos. Daar werd ik vriendelijk onthaald door een dame die me eerst meer specifiek vroeg waar de piket zich bevond. (Ik zou ook al denken dat ze bij de Politie de locatie zouden kennen, gezien Agfa nogal een groot gebied inneemt in hun zone, maar dat was blijkbaar verkeerd gedacht.)

Nadat ik mijn uitleg had gedaan en een routebeschrijving had meegegeven kreeg ik de volgende respons: “En wat is nu eigenlijk de bedoeling?“. Goh, euh, wel, tja, dat jullie daar misschien iets aan gaan doen ofzo? Ik kreeg vervolgens te horen dat ze het wel zou doorgeven, maar dat er waarschijnlijk niets mee zou gebeuren. Jan Jambon had blijkbaar de welwillendheid van de politie zelf niet in rekening genomen.

Excuseer? Tja, als wij op al deze meldingen moeten ingaan mevrouw, dat gaat zomaar niet. En daarbij, het was toch op voorhand genoeg aangekondigd? Euh ja, dat was het zeker, maar dat neemt niet weg dat die mannen de openbare weg afzetten. En dat mensen die wél willen werken half Antwerpen door moeten om op hun werkplek te geraken.

Wat als er daar brandweer of andere hulpdiensten moeten passeren? Goh ja mevrouw, maar da’s onze taak niet he. Toen ik dat hoorde vroeg ik me effe af of ik wel degelijk bij de politie of eerder bij een plaatselijk bestuur was terechtgekomen. Nee, ze kunnen er dus niets aan doen. Pech. We wisten het op voorhand!