pluizen in hun sas

pluizen in hun sas

posted in: Random | 0

Tommeke downsideup
Wij zijn hier content in dat huis, daar kunnen we het over eens zijn. Maar ook onze poezen halen hun hartje op. Zij waren samen met ons uit ons vorig huisje gegroeid. We konden ze ook niet buitenlaten wegens een straatje verwijderd van de ring. Met zijn grote boze auto’s die niet zien naar een kat meer of minder in de grille van hun auto. Misschien overdreven ja, ik ben een beetje overbezorgd.

Tommeke Rawrt

Vandaar dat de verhuis me wel zorgen baarde, vooral wat onze oudste pluis betrof. Die heeft het niet zo met verandering en zo. Toen wij ze in ons huisje haalden, was ze ook niet zo content (toen waren we nog niet geïnformeerd door krolsheid dat ons Tommeke een madammeke was). Zorgen voor niks, zo blijkt. Ze vond een veilige verblijfplaats in de vijf centimeter speling tussen de zetel en de muur. Zelfs enkele keren in het mandje van Nola, zomaar, zonder te vragen!

photo 2 (1)
Na een paar dagen sloop ze zo al eens door het huis, op zoek naar een streepje zon.

Tommeke veranda

De ander? Die ging net zoals de dag dat we ze vanuit het asiel haalden, meteen een comfortabel plekje in de zetel zoeken.

Nola dutje zetel

Hun favoriete plek is de veranda. Waar de zon op zit en waar ze kunnen dutten in de zetels. They love de zetels. Elke keer ik m’n rug draai, heeft er een kat mijn plekje afgepakt. Niet eerlijk! Maar ja, we hebben geen verweer tegen zoveel schattigheid.

Tommeke Nola samen zetel
Het uitzicht vinden ze er ook fenomenaal. Heelder dagen zitten die twee door het raam te kijken. Als de deur open is en het vliegenraam er voor is, dan zie je ze de ganse tijd ruiken. Zoveel nieuwe geuren!

Are you pondering

                                 Are you pondering what I'm pondering, Nola? 

 

Het geniale aan dat vliegenraam is ook, ze vergeten soms blijkbaar dat het er is. Beide katten zijn al eens van halverwege de living komen afgestormd, om dat voluit met hun snoet tegen het vliegenraam te botsen. Dan zie je ze een halve meter achteruit botsen. Gevolgd door het obligate schudden met het hoofdje en aan een pootje lekken alsof er niks gebeurd is.

Tommeke vliegenraam

Ondertussen zijn ze uiteraard alle twee nog steeds gefascineerd door karton. Of wat had ge gedacht!

Nola is KartonNola is papier

Ze zijn ook veel liever tegen mekaar. Meestal dan toch.

Soms lief
Tommeke evil Nola Onschuldig

Ze zijn ook aanhankelijker aan hun baasjes.
tommeke julie gefilterd

Ze zijn hier alleszins heel content. Het is er aan te zien.

 

*Warning: Henceforth there be nothing but cat pictures. Be forwarned.*

Nola Speelt
Tommeke tred Nola Veranda
tommeke aandachtig

Nola Zetel Tommeke tafel Nola tafel

Tommeke zon