hoe goe zitten wij hier nu?

hoe goe zitten wij hier nu?

posted in: Random | 3

Ik kan er echt nog niet van over. De titel is dan ook mijn meest gestelde vraag van de afgelopen twee weken. Ik kan me nog zo inbeelden hoe het huisje aan de rand van de stad zo groot leek toen we er pas introkken. Het voelde zo ongelofelijk petieterig toen we vertrokken. Het lijkt in onze ogen nu wel een peperkoeken huisje. Alleen met minder zoete voordelen.

lentebloemen

En hoe goed zitten wij hier nu? Awel, verdomd goed. Meer dan dat, dit huis lijkt wel voor ons gemaakt. Hoewel er hier al heelder levens zijn begonnen en geleefd, toch past het ons perfect. Alles heeft zijn plekje en de indeling is subliem. Een kleurtje op de muur hier en daar ja, dat wel. Dat is dan meteen ook onze grootste zorg. En dat kan al eens fijn zijn, als dat zo iets banaals is.

 

Tien redenen waarom dit huis gewoon perfect is.

 1. Het heeft een bad. EEN BAD. Zo’n ding, met water en schuim. En ge leest daar uw boeken in. Of ge dobbert een beetje en schiet af en toe eens wakker als het water aan u mond komt. Ik kan met geen woorden beschrijven hoe hard ik mijn bad gemist heb.
 2. Een wasmachine en zelfs een droogkast. Ooit was ik lyrisch over de wasserette. Ondertussen was ik dat kotsbeu. Zoveel mogelijk was opstapelen om dan een halve dag te gaan verspillen op een ander. Niet langer! Nu heb ik de laatste dag van mijn verlof zowat al onze kleren gewassen en gedroogd. Zonder gezaag van mijnentwege, want ik kon gewoon intussen andere dingen doen. Luxe!
 3. Een afwasmachine. Want komaan, niemand doet toch graag de afwas?
 4. Een zonovergoten veranda met ramen van boven tot onder. Waar ik ‘s morgens het ochtendhumeur weg slurp met koffie. Trouwens overal veel licht in dit huis hier. Het peperkoeken huisje is een duistere grot in vergelijking.
 5. Het groen dat ik zie, door welk raam ik ook kijk. De buurt is zalig rustig, hoewel nog vlakbij de stad. En de mensen zijn hier vriendelijk man! Niet dat dat een probleem was in de vorige wijk, maar toch. De kat van de buren komt me zelfs al begroeten en kopjes geven wanneer ik thuiskom. Die van ons doen dat zelfs niet. En die geven we zelfs eten. Humph.
 6. Onze fantastische tuin, met grasperkje en lager gelegen terras. En overal staat nu alles in bloei want de lente is het meest fantastische moment om te verhuizen. De schone blommekens waar ik de tuin mee versierd heb. Om te zwijgen van alles wat hier al prachtig klaarstond om in bloei te komen. Zoals die in ons voortuintje.
 7. Ons voortuintje! Een voortuintje seg. Wie had dat ooit gedacht.
 8. De katten die hier zo gelukkig zijn, met al die ruimte om rond te hossen. Hierover later meer.
 9. De ruimte algemeen en de ruimte in de kast(en). In ons vorige huis hadden we bitter weinig opbergruimte. Ik had ook nooit het idee dat ik zo iemand was die van “OHMYGOD KASTEN” zou doen. Maar het is potverdekke toch handig! Een hele gang tussen de hal en badkamer boven is uitgerust met ingebouwde kasten. En er is een voorraadkast waar vroeger een nutteloze gang liep. En vertelde ik al van dat bierkeldertje?
 10. En last but eigenlijk ook een beetje first.* Een hobbykamer. Een kamer waar al mijn gedoe vertegenwoordigd is. De leeszetel met uitzicht op de boekenmuur. (Nog geen laddertjes, spijtig genoeg. Maar ik mag niet klagen, pakt.) Het bureau dat nog van mijn opa was, volgeladen met papier, pen en gadgetterie. Het naaimachien van de overgrootoma (ofzoiets) op zijn eigen tafel met een stoel. De tekentafel van de papa, waar hij als jonge kerel toch serieus voor moest sparen.  De herwerkte kast van bij de oma. Een hele dag aan zitten schuren en verven zeg! En de muren afgeladen met posters van onbestaande plekken. En het prikbord waar nog alle foto’s aan moeten bevestigd worden*(Hoewel deze lijst genummerd is, ben ik om elke reden apart al zo content als een klein kind. Volgorde heeft dus geen waarde)

Dingen die ik hier dus vaker ga doen:

 • Lezen in de relax aan het raam beneden. Gelijk een oude bomma met een dekentje over de beentjes. En gebruik maken van het laatste licht van de dag dat door de gordijnen binnensluipt. Of wacht, pakt lezen gewoon algemeen. Waar dan ook man.
 • De plantjes gieten. En binnenkort hopelijk wat pepers en kerstomaatjes oogsten. Groen vingers ineens! Ik wil ook een vierkante meter met sla en wat-dan-ook. Da’s dan voor binnenkort.
 • Een middagdutje in de tuinstoel na een lange verhuisweek en daarna een lange werkweek met slaaptekort. Ik had het wel verdiend begot. Het zonneke dat af en toe mijn gezicht streelde en een sjaal tegen de wind. Heerlijk!
 • Lekker (en gezonder) koken. Ook hierover later meer.
 • Dus ook vaak naar het groentenwinkeltje, met de groenten die er net geschilderd uitzien. Zo’n kleuren man! In geen Delhaize/Carrefour/Colruyt/… te vinden!
 • Iets met gewoontes en kweken, maar ook hierover binnenkort meer! (Ziet mij maar eens dingen beloven seg!)

3 Responses

 1. […] ← het kleine grote geluk hoe goe zitten wij hier nu? → […]

 2. Hoe goe kan ik mij dat nu voorstellen!

 3. […] zijn hier content in dat huis, daar kunnen we het over eens zijn. Maar ook onze poezen halen hun hartje op. Zij waren samen met ons uit ons vorig huisje gegroeid. […]