de stemtocht

posted in: Column, Tenenkrullers | 0

De verkiezingen komen er weerom aan in België. En deze keer is het stemplicht zonder gevolgen als we deze plicht niet nakomen. Ik vind dit schrijnend, weergaloos fout en dan zeker op dit moment. Een quote die mij langs alle kanten rond de oren vliegt kan het nog het best omschrijven: ‘Als de gedegouteerden wegblijven, blijven enkel de degoutanten over.’ Ja, ik ben gedegouteerd. Ja, ik ben teleurgesteld. En ja, ik heb al mijn geloof in politici allang verloren. Vroeger konden we naar de Amerikaanse situatie kijken en denken ‘goh, dan hebben wij het hier nog goed’. Maar nu faalt onze regering meerdere keren op rij en blijven we ze herverkiezen. En als je nu de mensen de keuze geeft door te zeggen ‘Geen boetes indien je niet komt stemmen!’, wie blijft er dan nog over? Veel mensen gaan denken ‘Och, het zijn toch allemaal dezelfden, dus mijn ene luttele stem maakt niet uit, ik ga dit jaar geen moeite doen om me te verzetten uit mijn luie zetel.’ En dan worden alle bolletjes gekleurd van de extremen, want die staan op hun rechten, die staan op hun plichten en zien nu hun kans schoon voor hervorming. Iedereen weet wel wie ik bedoel. Ik heb het over alle extremen, maar vanuit mijn overtuiging vooral over extreemrechts en partijen die zich achter centrumrechtse punten verschuilen om daarna vies uit de hoek te kunnen komen.

Ik las net een stukje dat mijn haren ten berge deed rijzen, het gaat over seksbeleving van jongeren en is van de hand van zelfverklaarde huismoeder en Vlaams Belangster Alexandra Colen. Ik speel waarschijnlijk in haar kaarten door hierop in te gaan, maar de knoop van kwaadheid in mijn buik is niet te stoppen. Laat ik maar eens gratuit gaan quoten uit haar eloquente tekst.

“De media en de reclame dragen hiervoor een grote schuld, maar dat geldt evenzeer voor het onderwijs waar kinderen vanaf jonge leeftijd overstelpt worden met “seksuele opvoeding” die uitsluitend gericht is op het aanleren van “veilige” seksuele technieken en waarbij uw kinderen met opzet geperverteerd worden.”

Het aanleren van veilige seksuele technieken is a bad thing? Gaan we het veramerikaniseren en onze kinderen abstinence aanleren? Onthouding werkt niet, of alleszins niet voldoende. Het klinkt simplistisch en kort door de bocht om te zeggen ‘ze doen het toch’, maar zo is het wel. Wij zijn nu eenmaal zoogdieren met instincten. En die instincten zijn een oerdrang. En hoe meer we gaan hameren op ‘doe het niet’, hoe meer jongeren van deze verboden vrucht willen proeven. Wij perverteren onze kinderen helemaal niet door ze seksuele voorlichting te geven, we sparen ze van pijnlijke soa’s en tienerzwangerschappen.

“Maar er is ook goed nieuws. Een op de vijf Vlaamse jongens vindt dat homoseksuelen niet dezelfde “rechten” mogen hebben als heteroseksuelen. Die “rechten” zijn het “recht” om te ‘huwen’ met een gelijkslachtige partner en het “recht” om samen kinderen te adopteren.”

De foutheid van deze quote en vooral dan van de eerste zin in combinatie met de rest doet mij zo steigeren dat ik er amper woorden voor kan vinden. Zijn we er nu nog niet uit dat holebiseksualiteit geen ziekte is? Dat ze enkel anders zijn omdat mensen anders benoemen. Er is genoeg wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat homoseksualiteit gewoon een andere soort geaardheid is en geen ‘foute configuratie’.

“Sensoa is een door de staat gesubsidieerde organisatie die allerhande seksuele perversiteiten promoot.”

Ik ga hier niet op ingaan. Ik wil hier enkel over kwijt dat Sensoa een prachtinitiatief is dat heel hard zijn best doet om jongeren te informeren en begeleiden in een veilige seksbeleving. Is er iets verkeerd met zeggen; als je het doet, doe het dan geïnformeerd en veilig? Het is alleszins een enorme verbetering tegenover mensen die hun ogen sluiten en ervan uitgaan dat als we er niets over zeggen, de jongeren niet van het bestaan van seks op de hoogte gaan zijn.

Verder blijft ze maar leuteren over hoe de staat indoctrineert, hoe de staat perverteert. Mag ik haar deze open vraag dan stellen? Mevrouw Colen, maakt u geen deel uit van die staat als u wil verkozen worden?

(Wie de hele tekst wil lezen, kan dit op eigen risico doen op http://www.alexandracolen.nu/node/23)

Da’s één punt, en dan heb ik nog niet aan de staatshervorming geraakt. Om ervoor te zorgen dat ik hierover niet onnodig ga uitweiden, enkel dit. Waarom moeten wij twee staten worden? Waarom kan niet iedereen gewoon Belg zijn? Waarom is het zo moeilijk om van beide zijden van de taalgrens toegevingen te doen en ervoor te zorgen dat elke Belg op zijn minst tweetalig is? Ten eerste komt dit doordat taal op school nog altijd ondergeschikt is aan wiskundige vakken. Ten tweede wordt dit veroorzaakt door onwil. Het is immers veel gemakkelijker om te zeggen dat ze toch geen moeite willen doen. Stop de bekrompenheid, zoek compromissen. En loos die koppigheid toch, zowel aan Vlaamse als aan Waalse kant. Met het risico te klinken als een foute slogan: ‘Geen staatshervorming, maar staatsvorming.’

Ik hoop dat ik hiermee toch een paar enkelingen heb kunnen overtuigen toch te gaan stemmen, en hun blik open te gooien. Die stemtocht, die kost je een halfuurtje. Het informeren op voorhand misschien een uur. Doe desnoods een stemtest als je niet door alle loze beloften wil ploegen. Maar stem,  ga toch godverdomme stemmen en toon dat wij nog steeds een democratie zijn. En als je dit niet doet, heb je achteraf geen enkele letter in de pap te brokken. Wie zich onthoudt, mag dat dan ook volledig doen.