De radio

De radio

posted in: Random | 0

Ikke en de radio, wij hebben een wat rare relatie. Soms kan ik oprecht houden van het ethergeluid, op andere momenten wil ik dat ding het raam uitgooien. Dat laatste gebeurt meestal wanneer Gunther D ten tonele (ten gehore? Hoe noemt ge dat?) verschijnt. Die mens zijn stem is als een rode lap op een stier voor mij. En de onzin die er uit komt nog eens te meer. Zijn verhevenheid boven het ‘plebs’. Bah.

Ooit was het anders. Toen de Walkman met ingebouwde radiofunctie nog het meest revolutionaire gadget was, toen lag ik elke avond in bed met Peter Hoogland. Ik mocht er eigenlijk niet naar luisteren van de ouders, wegens te “racy”. Daarom, oordopjes in en lichten uit en zien dat ik niet te luid meelachte. (En lang voor het eind van de aflevering toch in slaap sukkelen. Dat ook)

Het probleem dat ik momenteel ondervind met de standaard nationale radiozenders is dat het allemaal eenheidssoep is. En dat ze allemaal dezelfde liedjes spelen. (Classic21 nu even niet meegerekend, die hebben echt een geweldige programmatie bij momenten) En niet alleen dat, ze spelen ook nog eens altijd dezelfde twee liedjes per artiest.

Eminem is blijkbaar enkel gekend voor Stan en The real slim shady. Johnny Cash mag enkel zingen over zijn Ring of Fire. De Dire straits zijn enkel bekend met Money for Nothing en Sultans of Swing en met een beetje geluk krijgen we nog eens het fantastische Romeo & Juliet te horen. Blink 182 mag enkel vragen wat their age again is. You get my point.

En daarom haat ik radio. Omdat het geen radio meer is. Omdat het gezwets is, afgewisseld met liedjes waarvoor betaald wordt om ze toch maar ZO. VEEL. MOGELIJK. per uur te spelen.

Maar er is goed nieuws voor de radio

Maar gelukkig ken ik twee kerels die daar verandering in gaan brengen. Ze gaan die klunzen op de nationale radio eens leren hoe het moet! Een zender zonder leeftijd of stempel. Radio voor iedereen. In functie van de muziek en niet andersom. En ja, met uiteraard wat gezwets ertussen, maar dan hoe het moet. Niet om paranoia te kweken over terrorisme, maar om ratio te laten herleven.

vroeger
Vroeger
Nu
Nu

 

Die twee kerels zijn de bekende Ben Van Praag en zijn partner in crime Marc Hermans. Ben spendeerde zijn jonge jaren volledig opgeslorpt door het medium radio. Voor de radio de radio was. In de tijden van piratenzenders zoals Radio Veronica en boten waar mensen werden opgepakt voor zoiets onschuldig als radio maken. In 1982 leerde Van Praag dan Marc Hermans kennen bij het toenmalige Maeva. Marc zette toen alles aan de kant om de radiodroom te volgen en trok in in de studio in Ukkel, waar Ben al resideerde! Marc en Ben vonden op hun tweetjes het concept van de live ochtendradio uit.

Later maakten ze hun eerste Zondag Zondag. En nu zijn ze back in business!

De geschiedenis dus, voor jullie op een bordje. Vanaf nu 1 februari elke zondag op de radio te horen in ZondagZondag. En ik word hun Webwijf. Ik help hen alle online stappen te zetten, zodat zoveel mogelijk mensen de echte radio leren kennen zoals hij moet zijn. Luisteren jullie ook?

Wanneer? Waar? Hoe?

  • Elke zondag
  • Tussen 15u en 17u
  • Live vanuit de studio van Radio RSJ in Tisselt
  • Te beluisteren via Randstad FM Classic op 104.9
  • Te bekijken en luisteren via de website van Radio RSJ (check de aanbevelingen)

Like, follow and Share

Achter de schermen zijn we nog druk bezig om alles op punt te stellen. Helaas, onze website moet nog worden geboren. In tussentijd kan je ons op de sociale media vinden. Of bel ons in uitzending via 03 502 73 58!

Tot morgen!

zondagfacebookzondag