In de groene rand 2 (flora)

In de groene rand 2 (flora)

posted in: Random | 1

Buiten van de beestjes, word ik hier enorm gelukkig van al het groene groen rondom mij. De geur van mijn bloemen en planten dringt mijn neusgaten binnen. Helemaal zen word ik ervan. We trokken hier net in toen dat de lente stilaan zijn weg door de takken zocht. We hebben hier dan ook alles al dan niet zo rustig zien open bloeien.

blauwregen

De blauwregen boven het prieeltje en aan de veranda liet als eerste zijn blaadjes zien. Ondertussen heeft het een letterlijk bladerdak gevormd. De vuurrode rododendrons die alle aandacht naar zich toetrekken. De kleine madeliefjes in het gras en de vergeet-me-nietjes die ik her en der ontdek.

 

De grootste revelatie waren toch de meiklokjes. Eerst vond ik er een handvol, ondertussen begin ik ze op meer en meer plaatsen te ontdekken. Er zijn maar weinig bloemen die zo’n goeie geur bevatten. Zonde dat ze er niet gewoon het hele jaar door zijn. De “bozelellekes” zoals ze deze hier net om de hoek in Katelijne durven noemen, bevatten voor mij ook een grote dosis nostalgie. Het doet me altijd denken aan vroeger en de namiddagen in de hof bij de oma. Rond mei renden we altijd de hof in om te checken of ze al openstonden. En nu werd ik al half april verwend.


Een dag van het verhuisverlof werd ook gewijd aan het zorgvuldig uitzoeken van plantjes. Serieus, ik denk niet dat iemand zo lang plantjes staat te vergelijken in de Brico al dat ik dat toen gedaan heb. Met een koffer vol reed ik naar huis en plantte ik de hele middag door.

viooltjes

Viooltjes en zonnebloemen en nog enkele knollen waarvan ik begot niet meer weet wat ze gaan worden. Daarnaast ook nog een hele hoop blommekens waarvan ik de naam niet zo goed ken. Onbekend is hier echter zeker niet onbemind.

roze bloemen witte bloemen

 

Verder vorderde ik ook een deeltje tuin op als kruidenplekje. De basilicum deed het wat minder, maar de bieslook, de munt, de tijm en peterselie doen goed hun best. Ook de aardbeien laten vlot hun blaadjes zien en ondanks de gulzige slakken blijven de rode pepertjes ook stand houden.

tom aatjes
Het belangrijkste zijn echter de kerstomaatjes. Een nieuwe verslaving, waarover later meer. Ik plantte twee ministengeltjes die ondertussen al verpot werden wegens, “amai dat groeit hier goed”. Ondertussen ook een plant of twee aangeschaft waar wel al tomaatjes aan hangen. Beetje valsspelen, maar dan zien die andere hoe het moet.

Intussen zijn al die lekkere rijpe rode tomaatjes geoogst. Door gemene merels die content zijn dat ze geen echte tuinder voor zich hebben. Ahja, anders had ik voorzeker een netje erover gelegd. Op naar de volgende oogst!

One Response

  1. […] hier alles over de flora in die groene rand rond […]